Over mij…

Mijn naam is Arne Hempenius. Ik ben schrijver, ondernemer, bedrijfskundige en gitaarbouwer. Mijn passies zijn onder meer: voet- en kanotochten door onherbergzame gebieden, geschiedenis en archeologie; en natuurlijk schrijven.

De laatste jaren heb ik me intensief toegelegd op het schrijven van verhalen en enkele romans. De tweede roman die ik schreef, ‘Het lot van Althilt’, is een historische thriller die in april 2017 van de pers is gekomen bij uitgeverij Eigenzinnig .

Waarom ik schrijf? Tja, hoe vaak heb ik mezelf die vraag gesteld, om keer op keer tot de ontdekking te komen dat ik talloze redenen kan bedenken. Houd het er maar op dat schrijven me prikkelt; mijn fantasie, mijn behoefte aan leren, mijn gezondheid. En mijn verlangen de verhalen, die soms in flarden, soms in heldere beelden in mijn hoofd rondzwerven, uit mijn brein op het ‘digitale papier’ te krijgen. Alles leidt tot verbeelding en verbeelden; mijn deels Friese roots en interesse in de Friese oudheid brachten me tot het schrijven van deze thriller.

Voor nu welkom op mijn website voor de lancering, de naloop en achtergrondinformatie bij en van de spannende vroegmiddeleeuwse thriller ‘Het lot van Althilt’. Sinds eind april 2017 is ‘Het lot van Althilt’ te koop of te bestellen in alle boekhandels in Nederland. Hier, op deze site, zal ik een en ander aan achtergrondinformatie geven, al dan niet geïllustreerd met foto’s. En misschien hier en daar een tipje van de sluier oplichten.